Miranda Koopman (1975). Na mijn studie fotografie aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving AKI te Enschede heb ik mij gespecialiseerd in portret, interieur en merkfotografie.

Ik benader mijn onderwerpen vaak met een documentaire achtige aanpak. Op deze manier creëer ik beelden die een verhaal vertellen. Ik werk als zelfstandig fotograaf voor verschillende opdrachtgevers en communicatie bureau’s. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Studio CAPAZ, studio voor beeld, identiteit en interactie.

In mijn vrije werk richt ik mij vaak op het belichten van kleine onderwerpen die aan veel mensen voorbij gaan. Onderwerpen die bij de beschouwer een moment van herkenning vinden of de schoonheid tonen van een ogenschijnlijk oninteressante gebeurtenis; een compositie, een gezicht, een kleur, een gebaar, een lichtval…

Mijn werk is meerdere malen genomineerd voor de Adriaan Boer Fotografieprijs en onder andere geëxposeerd tijdens het FotoFestival Naarden.

Ik werk onder meer voor:
Bedrijven en organisaties: Erasmus+ Jeugd, Wereldhave, Cultuurpromotie Utrecht, Multi Corporation, Klépierre, Studio Kap+Berk, BEL combinatie, Studio Kees Marcelis, Horeca Academie, RAAT Amsterdam, Shopping Minds, Marco van Zal Architect, InterieurDesign, Cultuurpromotie Utrecht, ID310, Habion, Odesi. Dutch Design Online, Volkswagen Pon Financial, De Nederlandsche Bank, Avanade, Neuf & Associates, Bank Mendes Gans.

Bureaus: OSAGE communicatie en ontwerp, Funcke Ontwerpers, Qua Associates, Member Since, Flow design + communicatie, Tappan Communicatie, Studio Hudson.